Top

100 jaar mooie mannen

  • 100 jaar mooie mannen
9,99

Boek 100 jaar mooie mannen.

Inleiding in mannenmode door veelzijdig beeldmateriaal en de correlatie tussen maatschappij, technische innovatie, straat- en subculturen en mode.

Dit beeldboek is onderverdeeld in twee periodes, voor en na de Tweede Wereldoorlog. In twaalf hoofdstukken wordt aandacht besteed aan stijlonderwerpen. Elk onderwerp heeft een stempel gezet op een periode: maatkleding, werkkleding, vernieuwing, imago, sportkleding, onder- en bovengoed, jeugdculturen, jaren '60, film- en televisie, straat- en subcultuur, modebewustzijn en ontwerpen van herenmode.

De hoofdstukken zijn chronologisch te volgen, maar vooral thematisch van inhoud. Ze starten met een stevige tekstinleiding qua feiten waarin een bepaalde manier van kleden treffend in de geschiedenis wordt geplaatst.

Vervolgens wordt met mooi en veelzijdig beeldmateriaal en beknopte bijschriften (mode-, portret-, pers- en documentairefotografie van bekende personen tot de onbekende man op straat, advertenties, illustraties, magazinecovers, kunst en zelfs een boekcover) tot in detail geschetst wat een bepaalde stijl op dat moment inhield.

schrijver: Cally Blackman, 310 blz


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code