Top

BOEK De Wonderjaren

  • BOEK De Wonderjaren
9,95

Het Museum van de 20e Eeuw toonde in 2016 de expositie "Wonderjaren '50 en '60". Er was tevens een leuk boekje met verhalen over de jeugd van Frank Groothof verkrijgbaar. Met veel foto's en mooie anecdotes. Het boekje De Wonderjaren kost slechts € 9,95. Nog enkele exemplaren!

Het verhaal van De Wonderjaren gaat over de belevenissen van een jongetje, dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw, de periode van de wederopbouw opgroeit. Fotograaf Michel Pellanders, geboren in 1951, laat in bijna honderd beelden zijn kinderjaren tot leven komen. Met privéfoto's en bijzonder materiaal uit diverse beeldarchieven creëerde hij een persoonlijk beeldverhaal van zijn jeugd, waarin veel leeftijdgenoten zich collectief zullen herkennen.

Theatermaker Frank Groothof (1947) schreef er op verzoek van Pellanders liefdevolle teksten bij. Hij deed dit vanuit het perspectief en de beleving van het kind dat hij toen was. Audiograaf Hannes Wallrafen (1951) ging op zoek naar typische geluiden uit zijn jeugdjaren en maakte daarvan een aantal intrigerende soundscapes, die zijn te beluisteren op een speciale website bij dit boek: www.wonderjaren.nl. Deze publicatie is daarmee een fascinerend en ontroerend vademecum van hun 'wonderjaren' geworden. Van zweefmolen tot zeepkist, van champagne­pils tot ijsbonbons, van Tarzan tot Mickey Mouse: ze staan er allemaal in.

Mooi, nostalgisch uitgevoerd boekje met het verhaal over de belevenissen van een jongetje dat in de jaren vijftig van de twintigste eeuw, de periode van wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog, opgroeit. Fotograaf Michel Pellanders (1951) laat in ongeveer honderd afbeeldingen (foto's, tekeningen, borduurkaarten, reclames etc.) zijn kinderjaren zien, theatermaker Frank Groothof (1947) schreef er op verzoek van Pellanders teksten bij vanuit zijn eigen herinneringen. Audiograaf Hannes Wallrafen (1951) zocht typische geluiden uit die tijd, te beluisteren op www.wonderjaren.nl.

Voor wie ook opgroeide in die jaren zal dit collectief vertelde verhaal een feest der herkenning zijn. Uitgave in klein, oblong formaat.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code