Top

BOEK Alleen het hoogste telde

  • BOEK Alleen het hoogste telde
20,00

Alleen het hoogste telde


Op 21 juli 1968 won Jan Janssen als eerste Nederlander de Tour de France. Met het tot dan toe kleinste verschil. Slechts 38 seconden was zijn voorsprong op de nummer twee, de Belg Herman Vanspringel.

Het was een unieke zege, want vrijwel alle Tourwinnaars uit het verleden hadden een sterke ploeg om zich heen. Dat maakt de overwinning van Jan Janssen misschien wel groter dan die van andere winnaars. Met een zwakke ploeg toch de Tour de France winnen, dat is pas bijzonder.

Jan Janssen was een vedette van internationale allure, een echte professional. Hij bereikte zijn doelen met behulp van intelligentie, eerzucht, wilskracht en de instelling om altijd door te gaan. Als wielrenner was Jan Janssen behalve Tourwinnaar 1968 ook wereldkampioen, won klassiekers als Parijs-Roubaix, rondritten als de Vuelta en veroverde driemaal de Groene Trui van het puntenklassement in de Tour.

Voor deze sportbiografie sprak Fred van Slogteren vele uren met Jan Janssen, maar ook met de vele anderen die hem als wielrenner, familieman en ondernemer meemaakten. Allen zijn het erover eens dat bij Jan Janssen alleen het hoogste telde.

Auteur: Fred van Slogteren.
270 pagina's.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code