Top

BOEK Het geheim van Hitlers Volkswagen

  • BOEK Het geheim van Hitlers Volkswagen
25,00

Het geheim van Hitlers Volkswagen


'Het levensverhaal van Josef Ganz en zijn Kever, een geschiedenis vol technische vernuft, intrige en spionage, lastercampagnes, economische crisis en de opkomst van het fascisme, leest als een thriller'

Adolf Hitler en de nazi's presenteerden de Volkswagen Kever als 'de auto voor het gewone volk'. In dit boek worden voor het eerst unieke ontwerpschetsen van de dictator zelf gepubliceerd. Dat Hitler zijn schetsen, het technische concept én zelfs de bijnaam van de auto baseerde op het werk van de joodse ingenieur Josef Ganz hield hij geheim.

Het werd de Duitse media verboden ooit nog de naam van de oorspronkelijke bedenker te noemen. Ingenieur Ganz werd onder valse voorwendselen gearresteerd en er werd zelfs een moordaanslag op hem gepleegd. Terwijl Ganz door de nazi's uit de geschiedenis werd gewist, werd zijn Kever de auto van de eeuw.

Auteur Paul Schilperoord vond het privé-archief van Josef Ganz (1898-1967). Hij reconstrueerde het geheim van Hitlers Volkswagen. Het werd in Ganz'eigen woorde a crime story even Hitchcock could not invent.

Auteur: Paul Schilperoord
336 pagina's


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code