Interieurs van Herrijzend Nederland

Interieurs van Herrijzend Nederland De wederopbouwperiode was een tijd vol dadendrang en maakbaarheidsidealen. de bevolking groeide explosief en er verrezen meer dan twee miljoen gebouwen voor won...

Interieurs van Herrijzend Nederland

De wederopbouwperiode was een tijd vol dadendrang en maakbaarheidsidealen. de bevolking groeide explosief en er verrezen meer dan twee miljoen gebouwen voor wonen, werken, vergaderen, kerken, leren, winkelen en ontspannen. Kunst en cultuur kregen een belangrijke plaats, met krachtige steun van de overheid. Mechanisatie en industrialisatie namen toe, evenals de welvaart. Dit alles ging samen met een nieuwe wooncultuur, met schakelmeubels en doorgeefluiken, en met luxegoederen als wasmachine en televisie op afbetaling. het publiek werd via allerlei kanalen geadviseerd over modern en smaakvol wonen.

Dit rijk geïllustreerde boek biedt een schatkamer van interieurs uit die tijd: van deftige ministeries tot praktische klaslokalen en eenvoudige woonkamers in rijtjeshuizen. In thematische essays worden de ontwikkelingen in de diverse gebouwen en hun interieurs geschetst en wordt ingegaan op stijlen, materialen en technieken. In meer dan 560 afbeeldingen komen de binnenruimten van herrijzend Nederland tot leven.

Auteur: Marieke Kuipers.
308 pagina's.