Top

BOEK Mucha

  • BOEK Mucha
9,99

Mucha


Met zijn direct herkenbare decoratieve stijl bepaalde de Tsjechische kunstenaar en meester van de art nouveau Alphonse Mucha (1860-1939) het uiterlijk van het fin de sièle. Met hun gevoelige tinten van perzik, goud, oker en olijfgroen zijn Mucha's verleidelijke composities van sierpatronen, bloemen en mooie vrouwen het toonbeeld van de belle époque geworden.

Mucha's werk had grote invloed op de illustraties, affiches, ansichtkaarten en ook de advertenties van zijn tijd. Vooral zijn markante affiches van top actrice Sarah Bernhardt waren beroemd. Naast dit fijnzinnige decoratieve werk koesterde Mucha ook sterke politieke ideeën. Met zijn monumentale cyclus Het Slavische epos drukte hij zijn krachtige steun uit voor het panslavisme en promootte hij de politieke onafhankelijkheid van de Tsjechen en andere Slavische naties binnen het Oostenrijks-Hongaarse Rijk.

Dit boek werd samengesteld in samenwerking met de Muchastichting en toont naast belangrijke werken ook de veelzijdigheid van Mucha's oeuvre; van decoratieve patronen tot bo3killustraties, affiches, foto's en monumentale schilderijen.

Auteur: Tomoko Sato.
96 pagina's.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Generating captcha code