Top

BOEK Bosch

Nieuw
  • BOEK Bosch
  • BOEK Bosch
9,99

Bosch


De meesterwerken van Jheronimus Bosch (rond 1450-1516), die zowel geheimzinnig als boeiend zijn, blijven behoren tot de meest hardnekkige raadselen van de kunstwereld. Hun ingewikkelde, allegorische en vaak onthutsende inhoud fascineert niet allen kunsthistorici, maar ook modeontwerpers, popsterren, schrijvers en punkrockers, evenals talloze hedendaagse navolgers.

Hoewel hij zijn wortels had in de oud-Nederlandse schildertraditie, ontwikkelde Bosch een zeer objectieve, uiterst suggestieve stijl om de goddelijke zaligheid van de hemel en de groteske kwellingen van de hel weer te geven. Zeer nauwgezet deed hij dat in zijn beroemde Tuin der lusten. In dit schilderij en andere bekende werken van zijn hand combineert zijn artistieke taal religieuze nederigheid met een messcherp vernuft, waarbij hij vaak eigentijdse spreekwoorden en gezegdes schilderkunstig uitbeeldde.

Dit boek knoopt de ongrijpbare draden van het oeuvre van Bosch aan elkaar om de lezer een bondige inleiding in een obsederende en fascinerende beeldwereld te bieden.

Auteur: Walter Bosing.
96 pagina's.


Reviews (0)
Type de code over
Stuur naar een vriend
@
@
Type de code over