The Golden Ages Of DC Comics

In juni 1938 debuteerde Action Comics met een nieuw soort stripboekkarakter op de omslag: een gekostumeerde man met twee identiteiten, die buitengewone kracht en krachten bezat - een man die het publiek kon beschermen als gewone maatregelen niet zouden werken. Hij was niet de eerste superheld, maar de Man of Steel zou daarna het prototype worden voor alle superhelden.

Het verhaal van Superman en die van Batman, Wonder Woman en honderden andere DC-stripfiguren zijn allemaal verteld in The Golden Age of DC Comics. Deze uitgave is uitgebreid met het Eisner Award-winnende XL-boek, 75 Years of DC Comics, en biedt lezers het ultieme inzicht in de eerste decennia van DC, van de pulpoorsprong tot de stripboekverbrandingen van de McCarthy-jaren '50. Meer dan 600 pagina's met covers en interieurs, originele illustraties, foto's, filmstills en ephemera brengen de verhaallijnen, de personages en hun makers naar een levendig leven. Ook inbegrepen is een exclusief interview met de legendarische kunstenaar Joe Kubert.

Auteur: Paul Levitz.
Aantal pagina's: 672.