De Big Bang van de Popmuziek Marc Stakenburg

Samenvatting Waarom werden de enkels gebroken van countrylegende Hank Williams toen hij in zijn kist werd gelegd? Hoe komt dat kogelgat in de buitenmuur van Elvis’Graceland? En bestaat dat kruispun...

Samenvatting

Waarom werden de enkels gebroken van countrylegende Hank Williams toen hij in zijn kist werd gelegd? Hoe komt dat kogelgat in de buitenmuur van Elvis’Graceland? En bestaat dat kruispunt waar Robert Johnson om middernacht een ontmoeting met de duivel had echt? Vanuit verrassende invalshoeken en met gevoel voor detail beschrijft oud-radiopresentator Marc Stakenburg – Leidsekade Live, Het theater van het Sentiment – de geschiedenis van de popmuziek. Hij bezoekt een twintigtal essentiële plekken in het diepe zuiden van Amerika, waar het allemaal begon. Van de drums van de slaven naar de jazz, van de spirituals naar de gospels en de soul, van de blues naar de rock-’n-roll. Waar haalden muzikanten als Keith Richards en Eric Clapton hun inspiratie vandaan?