Welkom bij de webshop van het Museum van de 20e Eeuw
0
Winkelwagen
€ 0,00
De Toerentallen van de Pop, Cor Gout
De Toerentallen van de Pop, Cor Gout
Samenvatting 78-45-16-33 zijn de vier snelheden op de Dual pick-up die aan de wieg stond van Cor Gout's popbestaan. Vier snelheden, vier functies, vier stemmingen, je kunt op zoveel manieren...

Verzendkosten

€ 6,95

€ 12,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Samenvatting

78-45-16-33 zijn de vier snelheden op de Dual pick-up die aan de wieg stond van Cor Gout's popbestaan. Vier snelheden, vier functies, vier stemmingen, je kunt op zoveel manieren naar muziek luisteren en er op zoveel manieren over schrijven: cultuurhistorisch, essayistisch, geschiedschrijvend, encyclopedisch, kritisch, anekdotisch...Gout heeft ze alle beproefd, tot hij uitkwam bij de meest persoonlijke benadering, de dagboekaantekening. Krabbeltjes in het meest persoonlijke medium denkbaar, het dagboek (in Gout's geval: zijn zakagenda), bleken veelzeggend of beeldend genoeg om ze uit te werken tot 'stukjes' voor een lezerspubliek, eerst de lezers van Het Platenblad, nu die van dit boek. Het resultaat is even veelvuldig als de popmuziek zelf: schetsen uit de losse pols, sketches uit het variété van de pop, kleine lampjes aanfloepend boven het hoofd van de schrijver, ergernissen en woede-uitbarstingen, odes aan geliefde artiesten, platen en gebeurtenissen, herinneringen die een lach of een traan oproepen of allebei, absurditeiten en herdenkingen.

De illustraties van Bas den Boer sluiten op een verrassende manier bij de verhalen.

Cor Gout is neerlandicus, filosoof, auteur en zanger/tekstschrijver van de band Trespassers W.
Over popmuziek en popcultuur schreef hij in bladen als Vinyl, Trespassers W, Forum, Kiosk, Opscene, De Groene Amsterdammer, Gonzo Circus, Fake en Het Platenblad, alsmede in diverse boekuitgaven. Over de tournees van zijn band Trespassers W gaat zijn boek 'Trespassers' Trips'.
Literaire uitgaven zijn: Zee/Land, Noirette en Van Stolkpark, verboden gebied .

Bas den Boer is beeldend kunstenaar en maakt zowel twee- als driedimensionaal werk en beperkt zich niet tot één bepaalde (traditionele) discipline. Klank, taal, fotografie, video of verf alles is inzetbaar. Schetsen en studies zijn vaak regeltjes en gekrabbelde tekeningen en notities een eerste neerslag van een zorgvuldig uit te denken concept.

Webshop

- Niet goed: geld terug!
- Vragen over voorraad en verzending:
info@museumhoorn.nl
- Levering binnen 1 tot 2 dagen
- Vanaf 30,- gratis verzending
- Afhalen in de winkel: 0229-214001 

Museum

Museum van de 20e Eeuw
& Museum Winkel
Krententuin 24
1621DG Hoorn
7 dagen per week geopend
Website:
www.museumhoorn.nl
Mail: info@museumhoorn.nl
Telefoon: 0229-214001

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.