De zon en de maan en de Rolling Stones

Rich Cohen "Rich Cohen (born July 30, 1968) is an American non-fiction writer. He is a contributing editor at Vanity Fair and Rolling Stone magazines. He is co-creator, with Martin Scorsese, Mick J...

Rich Cohen

"Rich Cohen (born July 30, 1968) is an American non-fiction writer. He is a contributing editor at Vanity Fair and Rolling Stone magazines. He is co-creator, with Martin Scorsese, Mick Jagger and Terence Winter, of the HBO series Vinyl. His works have been New York Times bestsellers, New York Times Notable Books, and have been collected in the Best American Essays series. He lives in Ridgefield, Connecticut, with four sons, Aaron, Nate, Micah and Elia.

(Bron: Wikipedia. Beschikbaar onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen.)"
 Alles van Rich Cohen
Toon meer

Samenvatting

Rich Cohen ging in de jaren negentig als jonge verslaggever voor muziekblad Rolling Stone mee op tournee met de Rolling Stones. Hij viel als een blok voor hun humor en camaraderie, het onderlinge geplaag, het harde leven. En dat is zo gebleven. Voor Cohen zijn de Rolling Stones de grootste rock-'n-roll band aller tijden.

Het verhaal begint bij het prille begin, als Mick en Keith elkaar in 1962 ontmoeten op een perron, en volgt de band langs de vele hoogte- en dieptepunten. Cohen staat stil bij de momenten die niet alleen aantonen dat de Stones getalenteerde muzikanten en de meest innovatieve songwriters van hun generatie zijn, maar ook de iconen van onze moderne cultuur. Want uiteindelijk, na de drugs, de vriendinnen, de ruzies en de eindeloze reünies, is er de muziek.

Na De zon en de maan en de Rolling Stones wil je alle oude nummers opnieuw beluisteren, én de obscure pareltjes die je nog nooit hebt gehoord. De muziek zal, samen met Cohens frisse en energieke benadering van de band, voor eens en voor altijd duidelijk maken waarom de Stones er altijd toe blijven doen.

Rich Cohen is journalist en schrijft onder meer voor Vanity Fair, The New Yorker en Rolling Stone. Daarnaast publiceerde hij tien boeken, waaronder Tough Jews en Sweet and Low. Ook schreef hij het script voor de HBO-serie Vinyl. Cohen ontving meerdere prijzen voor zijn werk.