Marilyn en Audry Hanneke Groenteman

Marilyn en Audry Hanneke Groenteman

Hanna en Nadia, klasgenoten maar niet bepaald vriendinnen, moeten samen een werkstuk maken over helden van vroeger. Ze kiezen twee iconische filmsterren uit de jaren vijftig: Marilyn Monroe en Audrey Hepburn, actrices waar ze niets van weten als ze aan hun project beginnen. De speurtocht naar hun levens maakt de twee sterren tot heldinnen van de meisjes. Het wordt een avontuur vol spanningen, liefde, vriendschap en jaloezie, dat uitmondt in een ware battle.

Hanneke Groenteman (1939) is bekend van een aantal succesvolle kunst- en cultuurprogramma's, waaronder Sterren op het Doek. Ze werkte voor Het Parool en de VARA-radio, bij laatstgenoemde werkte ze mee aan programma's als Hoor Haar en Ophef. Jarenlang presenteerde ze ook Met het Oog op Morgen. Ze publiceerde al eerder vier boeken. Marilyn en Audrey The Battle is haar jeugdboekendebuut.