Welkom bij de webshop van het Museum van de 20e Eeuw
0
Winkelwagen
€ 0,00
boek De Slag op de Zuiderzee 1573, een ommekeer in de 80-jarige oorlog
boek De Slag op de Zuiderzee 1573, een ommekeer in de 80-jarige oorlog
Alle bekende en nog niet eerder gepubliceerde bronnen over de Slag op de Zuiderzee zijn verzameld. Prachtig boek, 352 pagina's, mooi ingebonden, veel illustraties, nieuw.

Verzendkosten

€ 6,95

€ 34,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Het was oorlog in Nederland, Filips II eiste in zijn rijk gehoorzaamheid en gaf geen ruimte voor een nieuwe koers. Macht, geloofsvrijheid en handelsbelangen botsten. Twee strijdmachten, de opstandelingen in het Noorderkwartier en de troepen van de regering van Alva, stonden tegenover elkaar, te land, maar ook ter zee. De rebellie van de geuzen wankelde maar toch sloten steeds meer  Hollandse steden, behalve Amsterdam, zich bij de Opstand aan. Alva en zijn stadhouder Bossu grepen nietsontziend in. De bevolking van Naarden werd uitgemoord. Haarlem viel na een beleg van vele maanden ten koste van duizenden slachtoffers. Nu moest ook met het Noorderkwartier worden afgerekend. Alkmaar kwam onder vuur en een kolossaal gevecht om de macht op de Zuiderzee was aanstaande.

De beslissende slag begon op 11 oktober 1573 en werd voor de kust van Hoorn met meer dan 50 grote schepen uitgevochten. De vloot van de geuzen won. Het was niet minder dan een vernedering voor de regering. De machtsverhoudingen in Holland waren veranderd.

Alle bekende en nog niet eerder gepubliceerde bronnen over de Slag op de Zuiderzee zijn verzameld. Dit boek is het relaas van een machthebber die zijn tegenstander, de bevolking van Hollands Noorderkwartier, ernstig onderschatte. De Slag wordt historisch, militair, kunsthistorisch, archeologisch en bouwhistorisch belicht en geïllustreerd met prachtig beeldmateriaal. Zo komt De Slag heel dichtbij.

Prijs: € 34,95 Exclusief verzendkosten.

Oorspronkelijke releasedatum
15 oktober 2023
Aantal pagina's
352
Illustraties
Met illustraties in kleur

 

 

 

 

Webshop

- Niet goed: geld terug!
- Vragen over voorraad en verzending:
info@museumhoorn.nl
- Levering binnen 1 tot 2 dagen
- Vanaf 30,- gratis verzending
- Afhalen in de winkel: 0229-214001 

Museum

Museum van de 20e Eeuw
& Museum Winkel
Krententuin 24
1621DG Hoorn
7 dagen per week geopend
Website:
www.museumhoorn.nl
Mail: info@museumhoorn.nl
Telefoon: 0229-214001

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies