Welkom bij de webshop van het Museum van de 20e Eeuw
0
Winkelwagen
€ 0,00
boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW
boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW
boek Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie. NIEUW
Typisch Carlo & Irene in 10 jaar Telekids, eindelijk verzameld, de Pittige Telekids Collectie

Verzendkosten

€ 4,95

€ 17,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
10 jaar Telekids eindelijk verzameld. Carlo & Irene, de Pittige Telekids Collectie.

Telekids Fotoboek € 17,50

EINDELIJK! Exclusief bij het Museum van de Twintigste Eeuw en alléén verkrijgbaar tijdens de expo: hét grote boek over ALLES uit 10 Jaar Telekids!

Met alle anecdotes, de prachtigste herinneringen, foto's, draaiboeken, beroemde gasten, de geheimen, achter de schermen en veel meer. Samengesteld door Carlo & Irene & De Buurvrouw.

Carlo & Irene, de Pittige TELEKIDS Collectie

Op 2 oktober 2019 was het 30 jaar geleden dat het legendarische kinderprogramma van Carlo en Irene van start ging bij RTL 4 en is het 20 jaar geleden dat het stopte. Een mooie datum om eens terug te blikken. Daarom gaat vanaf 3 oktober 2019 (t/m 21 juni 2020) in het Museum van de 20e eeuw in Hoorn de schatkist van 10 jaar Telekids open. De leukste fragmenten en mooi bewaarde memorabilia zullen interactief ten toon worden gesteld zodat de miljoenen kijkers van het RTL 4 programma Telekids van toen hun herinneringen kunnen herbeleven.

Alle pittige hoogtepunten komen voorbij: het eenzame begin van RTL in Luxemburg, het ontstaan van het duo, de bonte zaterdagochtend, de films, het droomhuwelijk, de Megadagen, de typetjes, de liedjes, Pittige Tijden, beelden achter de schermen, de Pittige Popconcerten en de afscheidsshow op 2 oktober 1999 en nog veel meer. TelekidsHilarische fragmenten van het legendarische setje komen regelmatig voorbij op nostalgiesites als Forever Telekids, Wij houden van The’90 en EnToen.TV.

De aandacht op social media en de vraag om fragmenten en verhalen zijn directe aanleiding geweest voor deze bonte expositie. Carlo & Irene : “Met Telekids is voor ons alles begonnen. Onze TV carrières en onze liefde voor elkaar als duo. Nog dagelijks worden wij aangesproken door de kinderen van toen over hoe zij ooit zo enorm genoten hebben van de Telekids ochtenden. Echt geweldig dat er na al die jaren een overzichtstentoonstelling komt van die legendarische tijd.”

Telekids

Hoe ’t allemaal begon… Irene presenteerde haar allereerste televisie programma (‘Dit is Disney’) op 8 oktober 1988 bij de NCRV. Ze was toen 21 jaar. Na een jaar maakte zij de avontuurlijke overstap naar de allereerste commerciële zender van Nederland: RTL Veronique (het huidige RTL). Ze werd aangenomen als ‘omroepster’ en kreeg tevens de opdracht de 13 uur kindertelevisie die de zender voor ogen had, zo leuk mogelijk aan elkaar te praten. Het zou voornamelijk bestaan uit aangekochte tekenfilms en worden uitgezonden onder de noemer TELEKIDS. De allereerste uitzending van Telekids was op 2 oktober 1989.

Ruud Hendriks “In de zomer van 1989 stond een klein clubje medewerkers van het slecht gefinancierde RTL Veronique voor de vraag hoe te concurreren met de machtige publieke omroep en het 'rijke' TV10 van Joop van de Ende. Het was ons duidelijk dat RTL het met groot amusement nooit zou winnen maar ook dat er op zaterdagochtend grote kansen lagen voor eigen kinderprogramma's. Die moesten juridisch gezien wel in Luxemburg worden opgenomen. Ik zag bij de NCRV Irene Moors, een frisse meid met groot talent die niet alleen bereid bleek de sprong in het diepe te wagen maar ook wekelijks naar Luxemburg te reizen. De rest is historie Telekids werd een instituut en Irene een van de weinige echte eigen RTL gezichten”.

Telekids

Telekids werd 7 dagen per week uitgezonden en de populariteit groeide. Een roadshow, merchandising en cd’s volgden. Op zondag 5 april 1992 was Telekids toe aan zijn 1000e uitzending. Een zeer speciaal programma waaruit ook weer bleek hoe populair het programma was. Na een oproep om verkleed naar de studio te komen om er live bij te zijn, stond het buiten bij de studio helemaal vol. in 1993 kreeg Telekids op zaterdagochtend concurrentie. Het werd tijd om het roer ‘groots’ om te gooien en Carlo Boszhard kwam aan de zijde van Irene. Samen bouwden ze Telekids uit tot een zaterdagochtend spektakel.

Bert van der Veer “ Telekids kon, na vier jaar, wel een injectie gebruiken, ik verzocht Carlo naar de zaterdagochtend te gaan. En de rest is tv-historie. Met beperkte middelen maakte het tweetal een kindershow die legendarisch zou worden. Met een inzet en chemie die zeldzaam was.” Carlo & Irene schakelden de hele ochtend moeiteloos tussen populaire rubrieken als De Vliegende Ouwe Taart, Meidengeheimen, Carlo’s Crisis en typetjes als Mevrouw Zuurtje & Mevrouw Pruimpje en Giechel & Goochel. Nationale en internationale artiesten stonden graag heel vroeg op voor een optreden op zaterdagochtend. Carlo & Irene presenteerden de persiflage op showbizz-programma’s in de roddelrubriek Spotlight en speelden alle rollen in de live soap Pittige Tijden met een lange parade van Vraag Maar Raak gasten als gastspeler waar ook de oudere kijker graag mee wakker werd.

Teksten als “Ik wil op mijn motor rijden” en “Wat een toesssssstand” werden gevleugelde uitspraken. En als je aan de spelshow MegaBlubberPowerRace had meegedaan, was je de held van de klas. Carlo & Irene hebben 4 speelfilms gemaakt, en waren de eersten die kwamen met een concert voor kids onder de noemer ‘Pittig Popconcert’. Hun wassen beelden stonden jarenlang in Madame Tussauds.

Hans Stuijfbergen, directeur Museum van de 20e Eeuw: “Telekids met Carlo en Irene heeft natuurlijk tv-geschiedenis geschreven. Wat voor mijn generatie ‘Stuif-es-in’ was, was in de jaren ’90 natuurlijk dit programma. Daar wilde je bij zijn, daar werd over gesproken. Kinderprogramma’s van nu hebben goed gekeken naar Telekids. Daarom is het terecht dat er nu een tentoonstelling over dit programma komt.”

Voor meer informatie: Museum van de 20e Eeuw, Hans Stuijfbergen, 0229-214001, info@museumhoorn.nl , www.museumhoorn.nl Krententuin 24, 1621 DG Hoorn (NH)

Webshop

- Niet goed: geld terug!
- Vragen over voorraad en verzending:
info@museumhoorn.nl
- Levering binnen 1 tot 2 dagen
- Vanaf 30,- gratis verzending
- Afhalen in de winkel: 0229-214001 

Museum

Museum van de 20e Eeuw
& Museum Winkel
Krententuin 24
1621DG Hoorn
7 dagen per week geopend
Website:
www.museumhoorn.nl
Mail: info@museumhoorn.nl
Telefoon: 0229-214001

 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief btw

Powered by CCV Shop software webshop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.